SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 13 of 13

Hybrid View

  1. #1
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    This problem has been boggling me for quite some time now,

    http://pagn.net/frozen/test3.php

    If you take a look at the page, you noticed that a little 'curve' that is supposed to be at the bottom of the page has been pushed up.

    If you still don't know the wheres the curve,

    http://pagn.net/frozen/screen.jpg should be able to guide you

    Now, the problem is I can't seem to push it down. Because I use newspro, whenever theres a line break at the centre of the table (News), the image doesn't follow down instead leaves a white background below it.

    Is there an alternative way to do this ? Can someone advise ? If not, how can I fix it ?

    Do take a look at the source code, but if you need to see the full source code (with php tags and stuffs), just reply here.

  2. #2
    Freelance Web Designer KeithMcL's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    1,125
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Try valign="bottom" in the TD tag.

    Ok, I see you already have that in there. It could be something to do with the column span or rowspan.

    They used to drive me mad when I had loads of tables on one page.
    <Edited by KeithMcL on 01-15-2001 at 07:07 AM>

  3. #3
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Column span ?

    Unfortunately, I still haven't mastered the skill of 'understanding' what is a row span and col. span although I read countless books

    I hate to have lots of tables too but thats the only way I can go

    Any solution ?

  4. #4
    Irritability Defined
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    80,000 feet below the surface
    Posts
    1,442
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi, and welcome aboard.

    Your problem is :

    <td height="421" bgcolor="#FFFFFF" valign="bottom"><img src="bottomleft.jpg... etc.>

    Because the height has been set (by the program you're using or through error) to that height, the little corner image is appearing somewhere near halfway down the page.

    You will need to drag the height right down so that it meets the bottom of the table (on my DreamWeaver you had to go down to about 2250 before it met the table).

    Good luck.
    My 2 Cents (or is that 2.2 Cents including GST?)

  5. #5
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I tried dragging it to the bottom, but unfortuantely, it still doesn't follow the thing down.

    When I removed the "Height=421" code, the whole thing just shrinks all the way up.

    P/S : What do you mean drag all the way 2250 ?
    Sorry, I didn't catch that.

  6. #6
    Freelance Web Designer KeithMcL's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    1,125
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I had another look and from what I could see you have an extra table in there that's not neccessary. It contains the top image in one cell, another cell with the &nbsp; tag and the bototm image in another cell.

    I'd say you'll need to remove that table and incorporate the column into the other main table.

    One thing you could try, is to copy the one with the right hand side corners and replace the left hand side one with it and then change the images to th left hand side ones (If you get my meaning).

  7. #7
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Originally posted by KeithMcL
    I had another look and from what I could see you have an extra table in there that's not neccessary. It contains the top image in one cell, another cell with the &amp;nbsp; tag and the bototm image in another cell.

    I'd say you'll need to remove that table and incorporate the column into the other main table.

    One thing you could try, is to copy the one with the right hand side corners and replace the left hand side one with it and then change the images to th left hand side ones (If you get my meaning).
    I hope you don't mind, I can't really find that extra table, could you point me to it by including some of the other tags beside the extra table ? It would help me identify it.

    How can I incoporate that column ? I seem to be rather 'dumb' when it comes to HTML

    I tried replacing the right with the left but, the right-hand side has rowspan and I don't know how to uhm.. change it.

    Please advise.

  8. #8
    Irritability Defined
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    80,000 feet below the surface
    Posts
    1,442
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    What I meant was that you should set

    <TD height="2250"> and experiment with that number to see where the image ends up.
    My 2 Cents (or is that 2.2 Cents including GST?)

  9. #9
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2250 will make the whole table scroll futhur from the original position.

    Can someone meet me up on ICQ ? It wouldn't take long, I need to let you see the real source code. Maybe then, you will understand

    ICQ : 28428101


  10. #10
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I DID IT !

    Hehe, I managed to get the site working.
    What I actually did is to :
    1) Seperate the page into 3 tables.
    - Header
    - Center
    - Footer
    2) Header will host the header logo + the newsletter thingy
    Center will be my text
    Footer will hold me left and right outer curve graphics.

    This method somehow makes my site look neater + load faster Its only 3k ! hehe.

    http://www.pagn.net/frozen/test7.php

    Anyone encountered any errors so far ?

    Btw, Thanks guys for your constructive critisms! I'll never forget you..

    Expect to see me here more often.

  11. #11
    SitePoint Wizard silver trophy TheOriginalH's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Thailand
    Posts
    4,810
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Site looks pretty slick - but...

    The date seperating images seem a little messed up on my pc
    (NS 4.7, 17incher, set to 800 *600)

    If you need screenshot/s, mail me.

    H
    ~The Artist Latterly Known as Crazy Hamster~
    922ee590a26bd62eb9b33cf2877a00df
    Currently delving into Django, GIT & CentOS

  12. #12
    The Hiding One lynlimz's Avatar
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Singapore
    Posts
    2,103
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Congrats on your achievements! heehz.
    Normally, whenever I faced such problems, I'll try to re-do my page layout, neaten the code, and set them to be more compliant to the w3c standards.

    Well, it always worked. =)
    All the best for your site!
    "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."
    -- Albert Einstein

  13. #13
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yep!
    now that I got everything fix, I'm doing some testing on dif browsers in dif resolutions

    Uhm.. the table thing where "The Forum" has some screwups is now fixed 8)


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •