SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    SitePoint Zealot patrikG's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Sussex, UK
    Posts
    129
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Weird IE HTML/CSS-bug

    Very weird HTML bug. The background to this form field shows up yellow, while it should be white. Some of the form fields are correct, others, have the yellow background.

    In some form fields it seems to depend on the name in the table cell above. See: here
    while the background in the first form field is correct here. The only difference in the two html-files is that text in the table-cell above the form-field. In the first it's "name" (yellow background), in the second it's "First and Lastname'.

    Does anyone have a clue?

    Code:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
    
    <html>
    <head>
    	<title>Untitled</title>
    </head>
    <style type="text/css"><!--
    	td,tr,th,table			{
    							font-family:Verdana, Arial, sans-serif; 
    							color:#003366;
    							}
    	.textContent			{
    							left:100px;
    							width:500px;
    							font-size:12px;
    							}
    	.textFormFieldDescription{
    							font-size:11px;
    							font-weight:bold;
    							background-color:#FFFFFF;
    							}
    --></STYLE>
    <body>
    <form method="POST" action="services_quote_email.php" onSubmit="return false;">
    	<table cellspacing="0" cellpadding="8" border="0" width="90%" height="90%">
    		<tr>
    			<td width="100%" class="textContent" valign="top">name:</td>
    		</tr>
    		<tr>
    			<td width="100%" valign="top">
    <input type="text" name="namefull" id="namefull" class ="forminputfield" type ="text" size ="50" maxlength="50">
    </td>
    		</tr>
    		<tr>
    			<td width="100%" class="textContent" valign="top">Company:</td>
    		</tr>
    		<tr>
    			<td width="100%" valign="top">
    <input type="text" name="company" id="company" class ="formInputField" type ="text" size ="50" maxlength="50">
    </td>
    		</tr>
    		<tr>
    			<td width="100%" class="textContent" valign="top">eMail:</td>
    		</tr>
    		<tr>
    			<td width="100%" valign="top">
    <input type="text" name="emailAddress" id="emailAddress" class="formInputField" type="text" size="50" maxlength="50" >
    </td>
    		</tr>
    </table>
    
    </body>
    </html>

  2. #2
    SitePoint Zealot patrikG's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Sussex, UK
    Posts
    129
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I should mention that this only happens in IE, not in Mozilla or Opera...

  3. #3
    SitePoint Zealot Sacher's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    37.0s 174.8e
    Posts
    110
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    using :
    windows 2000
    internet explorer 6.0 sp1

    hi patrik

    im sorry, but i didnt see any trace of the yellow you mentioned on either posted examples.

  4. #4
    SitePoint Zealot patrikG's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Sussex, UK
    Posts
    129
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Sacher
    using :
    windows 2000
    internet explorer 6.0 sp1

    hi patrik

    im sorry, but i didnt see any trace of the yellow you mentioned on either posted examples.
    I've got the bug on
    IE 6 SP1
    Win XP as well as Win 98 2nd edition

    Strangely, it doesn't show with

    IE 6
    Win XP

    Hmm... I might just ignore it and stop tearing out the little hair that's left.

  5. #5
    SitePoint Enthusiast Chip D's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    89
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You don't happen to run the Google toolbar (or possibly something similar) by any chance do you?
    Chip D
    ----------------------------------------------------
    Chances are what I think I'm typing is nothing like what I type.

  6. #6
    SitePoint Zealot patrikG's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Sussex, UK
    Posts
    129
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Actually I do. But it looks fine with Google toolbar under Win XP & IE 6 (without service packs).

  7. #7
    SitePoint Enthusiast Chip D's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    89
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question

    Could it be that you haven't disabled the "Automatically highlight fields that Autofill can fill" on the other systems and have on the WinXP/IE6 system?
    Chip D
    ----------------------------------------------------
    Chances are what I think I'm typing is nothing like what I type.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •