SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    SitePoint Evangelist jor133d's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    428
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    HTML OR PHP in Flash?

    is there a way to have a html file or a php file load into flash?

    Thanks

  2. #2
    Dumb PHP codin' cat
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    5,460
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    No, yo ucan load text created by a PHP script, or HTML but there are only a limited set of HTML tags that will render in a flash text field. Can you expand n what you are trying to do?
    Please don't PM me with questions.
    Use the forums, that is what they are here for.

  3. #3
    SitePoint Evangelist jor133d's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    428
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well I have an "inventory" page that I had bult with php3. I was just wondering if there was a way to import that into flash and still have it work right.

  4. #4
    Dumb PHP codin' cat
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    5,460
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well in short no. You can import the data into flash and use actionscript to display it. HTML is really justa presentation tool, in your php script you use PHP to get the data and build the page with html, it would be the same in flash you would use php to supply the data to Flash. You would use flash to take the data and display it.
    Please don't PM me with questions.
    Use the forums, that is what they are here for.

  5. #5
    SitePoint Evangelist jor133d's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    428
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    so if I take the php scripts and insert them into flash. it will show up?

  6. #6
    SitePoint Zealot
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    181
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    No. You need to "import" your data from the PHP script by using load variables.

  7. #7
    Dumb PHP codin' cat
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    5,460
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    or LoadVars() for MX which is preferred over loadVariables if using MX.
    Please don't PM me with questions.
    Use the forums, that is what they are here for.

  8. #8
    SitePoint Evangelist jor133d's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    428
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I am using MX. I dont have a clue on how to do this so can someone give me a hand?

    I need the php script... but how do I take it and insert it into a flash. Can someone give me an example of what the actionscript will look like?

    How do I get it to line up the same way as in a HTML document?

    If someone has an example they already made.. that might be helpful to use as a reference.

    Thanks for all the help!
    Jordan

  9. #9
    Dumb PHP codin' cat
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    5,460
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You have a long way to go my friend, I would start with simple layouts in flash, text fields, repeating movie clips and data import through the LoadVars() object. Flash is not html ,while you have more freedom with layout in flash, you have to know how to use the tool.

    There are some tutorials on PHP as a backend for flash at www.actionscript-toolbox.com
    Please don't PM me with questions.
    Use the forums, that is what they are here for.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •