SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Rocket Scientist
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Quick Help Needed : Slow Site (too many queries?)

    Hi Guys,

    I'd really appreciate some help with my site debugging at the moment. I've had a few users saying my site loads too slow since I added some more features to the site (there are loads of queries per page).

    Can you take a quick peek at especially the main page and the main reviews page and tell me what the loading times are like for you, and if they are too slow?

    I'm on ADSL so I don't really noticed much difference!

    My site is in my sig if you are interested in helping

    Thank-you!

  2. #2
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    5,748
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello; I'm on DSL as well and even though initially the site started to download quickly (as the norm with DSL ) there was a slight delay of about 5 seconds for a complete download...

    Which I must say is slightly slow since ie Sitepoint 2 seconds and that's it for example. Cannot imagine the time for dialup connection... But I'd say from experience it would proberly be frustrating...

    Can you post your SQL queries ?

  3. #3
    ********* Member website's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Iceland
    Posts
    1,238
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pretty fast here on ADSL 512/256 Kb ...

    How many queries are executed on each load ?
    - website

  4. #4
    Rocket Scientist
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm not sure to be honest, I'm not sure how I can tell without hacking vB even more.

    I know it will be about the normal amount + 9 queries for the main page.

  5. #5
    SitePoint Zealot
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Elsewhere
    Posts
    107
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You seem to have a lot of images on each page (Mozilla counted 140+ <img> tags on your main page). This may influence rendering times on slower machines.

    The first time I loaded your main page, it took quite long (5+ seconds), the second time was quite a bit faster. This would also hint at the large number of (different) images being an issue.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •