SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Mac OS X version 10.8.5 Unable to create directory wp-content/uploads/2013/10

    Hi WordPress Community

    I’m new and I’ve seen that this is a topic that has been generally touched upon but my situation seems slightly more specific.

    I am on a Mac OS X version 10.8.5. I have successfully installed WordPress locally on my computer but I’m having trouble installing a theme.

    When I got to my WordPress dashboard and select Appearance/Themes/Install Themes/Upload and navigate to my zip theme Applications/XAMPP/xamppfiles/apps/wordpress/htdocs/wp-content/themes/CherryFramework.zip and select “Install Now” I get the following message.

    “Unable to create directory wp-content/uploads/2013/10. Is its parent directory writable by the server?”

    Not sure if you need to know this but in my web browser the path is http://localhost/wordpress/wp-admin/...n=upload-theme.

    When I “get info” for the following:
    Applications folder - system is Read & Write, admin is Read & Write, everyone is Read only
    XAMPP folder - system is Read & Write, admin is Read & Write, everyone is Read only
    xamppfiles folder - system is Read & Write, admin is Read & Write, everyone is Read only
    apps folder - User Name (Me) is Read & Write, admin is Read only, everyone is Read only
    wordpress folder - User Name (Me) is Read & Write, admin is Read only, everyone is Read only
    htdocs folder - User Name (Me) is Read & Write, admin is Read only, everyone is Read only
    wp-content folder - User Name (Me) is Read & Write, admin is Read only, everyone is Read only
    themes folder - User Name (Me) is Read & Write, admin is Read & Write, everyone is Read & Write
    CherryFramework.zip - User Name (Me) is Read & Write, admin is Read & Write, everyone is Read & Write

    So to me everything looks good. What am I doing? Why am I still getting that error message. Thanks in advance for your help.

  2. #2
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Looks like I got it to work. I put the following in my terminal
    Code:
    chmod -R 777 /applications/xampp/xamppfiles/apps/wordpress/htdocs/wp-content/
    Thanks for letting me post to the forum.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •