SitePoint Sponsor

User Tag List

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 26
  1. #1
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    where is the php.ini file

    I am installing a gallery script and my server has safe mode on so I get error msgs. I was told you can go into the php.ini file and make modifications.

    Where do I find this file? Is it on the server and where?

    thanks for the help

  2. #2
    + platinum's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    6,441
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It's on the server /usr/local/lib/php.ini
    If you're on a shared server, you more than likely will have to contact your host.

    What is the image script having problems with?

  3. #3
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thank you for answering so quickly. I have a feeling you are right that I won't have access to it. I spoke to my host about it and they tell me php scripts written with safe mode off are just poor scripts.

    Yet I have installed close to 50 gallery scripts and when you remove all the scripts with bugs and those that don't do what you want, I was left with 2 or 3 really good ones. The problem is they gave the same error msg every time you try to add categories and photos.

    "safe mode restrictions in effect".

  4. #4
    + platinum's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    6,441
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    They are probably trying to create folders or something similar, which may be disabled on the server

    What features do you need in your script? I use http://phpix.org/ and it works very well. It doesn't allow comments or anything like that though, just generates thumbnails and displays them.

  5. #5
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The most important point is that it creates the thumbnails.
    I don't need anything fancy. Just upload the images, create the thumbnails and show a page with the full size image.

    I'll check out this script you recommended.

  6. #6
    + platinum's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    6,441
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yep, all you do with that script is transfer your large images directly into a folder, and it does the rest

  7. #7
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks so much Platinum. Believe it or not; with all the scripts Iooked at, I did not come across this one.

    take care

  8. #8
    Prolific Blogger silver trophy Technosailor's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Before These Crowded Streets
    Posts
    9,446
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You can put the following line in .htaccess as well.

    Code:
    php_flag safe_mode off
    Aaron Brazell
    Technosailor



  9. #9
    Non-Member Icheb's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Germany
    Posts
    1,474
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You can't change safe mode's state using htaccess, it has to be done either in php.ini or httpd.conf .

    http://www.php.net/manual/en/function.ini-set.php

  10. #10
    Prolific Blogger silver trophy Technosailor's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Before These Crowded Streets
    Posts
    9,446
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmmm. My fault. I thought you could change that.

    Aaron
    Aaron Brazell
    Technosailor



  11. #11
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well I have installed phpix, not that there was a lot to install unles I am missing pieces. Anyway, when I look at the pages, they are just source code and not galleries or pics.

    Any ideas?? Thx

  12. #12
    + platinum's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    6,441
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Can you give me a link to the page?

    You may have to rename the .phtml file to .php

  13. #13
    ********* Genius Mike's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Canada
    Posts
    5,458
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Use the script called "Gallery". I have safe mode on and it works fine.
    Mike
    It's not who I am underneath, but what I do that defines me.

  14. #14
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okay Platinum........I did that and it works but when you try to look at the sample gallery, it starts with the safe mode restrictions again and then other error msgs.

    Since there were really no any install instructions, I was really guessing at what I should modify

  15. #15
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Its funny Naramation. That ws the script I started with 2 months ago but assumed it wouldn't work with safe mode restrictions

  16. #16
    ********* Genius Mike's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Canada
    Posts
    5,458
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Been running 4 different copies on 3 different sites on my server, with safe mode and open base dir restrictions on, and it works just fine
    Mike
    It's not who I am underneath, but what I do that defines me.

  17. #17
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naramation......did you install it in the cgi-bin like the instructions on the website or did you just do the regular install?

  18. #18
    ********* Genius Mike's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Canada
    Posts
    5,458
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I didn;t know it could even be in the CGI-BIN

    I just have it in a normal directory.
    Mike
    It's not who I am underneath, but what I do that defines me.

  19. #19
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well apparently, there are instructions to put it into the cgi-bin to avoid the safe mode restrictions problem.

    I was reading that section last night but I didn't start installing yet because I was trying to decide which way would be easier.

  20. #20
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SORRY...didn't realize I made two posts

  21. #21
    Prolific Blogger silver trophy Technosailor's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Before These Crowded Streets
    Posts
    9,446
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I took care of the double post. Is gallery a Perl script?
    Aaron Brazell
    Technosailor



  22. #22
    ********* Genius Mike's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Canada
    Posts
    5,458
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mike
    It's not who I am underneath, but what I do that defines me.

  23. #23
    ********* Genius Mike's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Canada
    Posts
    5,458
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I like gallery too because it allows a desktop cient to update the gallery, which in some cases is easier for clients.
    http://sourceforge.net/project/showf...?group_id=7130
    Mike
    It's not who I am underneath, but what I do that defines me.

  24. #24
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm back again. I detemined to get something installed and working.

    It says to make a ".htaccess" file but it never goes on my server. I made an empty file named "config.php" and it goes on okay but the other file doesn't show on the server.

    Is this normal?

    thx again everyone who has been helping me

  25. #25
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    ***
    Posts
    372
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Also, Naramation, when I use the gallery wizard to check the system, it find php okay but has a serious warning about the safe mode issue. Did you just ignore that?


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •