SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    SitePoint Wizard aaron.martone's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Florida, USA
    Posts
    2,322
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    {am} site - textured bgs

    http://www.aaronmartone.com/alt/am_prototype.jpg

    That's what my site is gonna look like, and I think it's gonna ALL be flash. But I just thought of a problem. How does Flash MX handle textured backgrounds? For HTML you just crop the smallest tileable image and it auto repeats that for the entire page, but Flash wont do that.

    So I have to make a graphic the size of the movie? If so, ouch.

  2. #2
    SitePoint Zealot
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    New York, NY
    Posts
    170
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    what you can do is import the tile, break up the bitmap and then stretch the shape by placing your cursor on the edge of it, i believe this tiles the bitmap (NOTE: dont use the resize handlers as these will stretch the bitmap). if you need further explanation let me know...

    zing ps. nice looking site by the way
    Better-Barter.com
    Logo store full of unique, professional identities
    perfect for you or your client!

  3. #3
    SitePoint Wizard aaron.martone's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Florida, USA
    Posts
    2,322
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeah, I'm gonna need further information. I don't know how I can do what you described without stretching the image itself.

    I'm suprised that Flash didn't provide a method for this (other than maually placing a repeat graphic via coordinates)

    And thanks for the comment on the site design.

  4. #4
    SitePoint Zealot
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    New York, NY
    Posts
    170
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok... i'll see if i can explain this better... once you've broken the image apart, and it is selectable like a normal shape (i.e. when you click on it, it gets covered in white dots), then when you place your cursor right on the edge of the picture, then a little arc will appear next to your cursor. if you click and drag, you will be able to extend the image and it will tile. hopefully this is a better explanation.

    zing
    Better-Barter.com
    Logo store full of unique, professional identities
    perfect for you or your client!

  5. #5
    runat="server" Golgotha's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Colorado
    Posts
    2,085
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    what zing said, but I would use the subselection tool (white arrow) instead of arc...

  6. #6
    SitePoint Wizard aaron.martone's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Florida, USA
    Posts
    2,322
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Im still not understanding. "Breaking the image apart" Do you mean you want me to cut the graphic's bg out and make the single time (it's 8x6). Then import that to Flash and what?, trace it?

  7. #7
    runat="server" Golgotha's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Colorado
    Posts
    2,085
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Import Image -- CTRL + B -- subselection tool (white arrow) on the corner and drag.

  8. #8
    SitePoint Wizard aaron.martone's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Florida, USA
    Posts
    2,322
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    That worked perfectly Golgotha, I guess I'm very methodical in my thinking. Thanks to all for the help. I gotta read up on what that subselection tool is used for!

  9. #9
    SitePoint Wizard aaron.martone's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Florida, USA
    Posts
    2,322
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok, question here, using the subselection tool I've noticed that I don't get much control on stretching the image and holding SHIFT or CTRL or something to keep the edges straight. I also dont get any information in my INFO panel about the size of the object, its properties or what have you.

    Does anyone know of ways around this?


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •