SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Iis 5.0 - Smtp Virtual Server - Smtp Problem

    Ηι..

    I am working on a listing for sending emails via CDONTS component...

    I have installed SMTP service on my machine and tried running the sample code....No errors appear, yet no mail is sent in the long run...All necessary services are up and running (IIS Admin, WWW and SMTP).

    Another thing is that i have checked to see if Default SMTP Virtual Server is listed under the Internet Services Manager pane tree, but nothing seems to be there except Default FTP Site and Default Web Site....

    The question might seem silly but...do i have to have a Mail Server installed.....?

    How can i determine the cause that prevents the mail from being sent...Logs don't help much....Is there a way to detect the actual presence of the component...?

    Thank you in advance!

  2. #2
    The doctor is in... silver trophy MarcusJT's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    London
    Posts
    3,509
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by jimbov
    Another thing is that i have checked to see if Default SMTP Virtual Server is listed under the Internet Services Manager pane tree, but nothing seems to be there except Default FTP Site and Default Web Site....

    The question might seem silly but...do i have to have a Mail Server installed.....?
    If it's not there then it can't possibly be installed properly...

    Go to Administrative Tools --> Services and see if you have SMTP-something-or-other in the list...
    MarcusJT
    - former ASP web developer / former SPF "ASP Guru"
    - *very* old blog with some useful ASP code

    - Please think, Google, and search these forums before posting!

  3. #3
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by jimbov
    All necessary services are up and running (IIS Admin, WWW and SMTP).
    The service is there and can be stopped, paused, whatever......However no SMTP virtual server is found under the left pane tree of Internet Services Manager...

    What is going on???

    Thanks in advance!

  4. #4
    The doctor is in... silver trophy MarcusJT's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    London
    Posts
    3,509
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Remove it via Add/Remove Windows Components, reboot, add it again. Try that.
    MarcusJT
    - former ASP web developer / former SPF "ASP Guru"
    - *very* old blog with some useful ASP code

    - Please think, Google, and search these forums before posting!

  5. #5
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i did it.....in vain....no result...

    do i have to setup a separate mail server?? If yes, can you think of one (preferably free one)??? Or am i asking too much???

  6. #6
    SitePoint Enthusiast nuno's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    71
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by jimbov
    Ηι..

    I am working on a listing for sending emails via CDONTS component...

    I have installed SMTP service on my machine and tried running the sample code....No errors appear, yet no mail is sent in the long run...All necessary services are up and running (IIS Admin, WWW and SMTP).

    Another thing is that i have checked to see if Default SMTP Virtual Server is listed under the Internet Services Manager pane tree, but nothing seems to be there except Default FTP Site and Default Web Site....

    The question might seem silly but...do i have to have a Mail Server installed.....?

    How can i determine the cause that prevents the mail from being sent...Logs don't help much....Is there a way to detect the actual presence of the component...?

    Thank you in advance!
    Heh, try this:
    http://www.vbulletin.com/forum/showt...threadid=36058
    Good luck.

  7. #7
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thanx for the tip! the thing is that Default SMTP Server doesnot appear under the left pane tree....

    I have resinstalled it through Add/Remove Components (under Details everything is checked.....) and still no Default SMTP Server there.....

    HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!!

  8. #8
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well, i read (http://support.microsoft.com/?kbid=308992) that an admin can install SMTP server manually....

    i am going to get my hands dirty on this and i'll come back with the results of my quest....

  9. #9
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    80
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nah....nothing...it's for server W2K edition!!




Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •