SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Hybrid View

  1. #1
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    46
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Beginner's Problems

    Hello. I have fairly recently started a website www.ubereadoolische.com for the clubbing scene in my local area and have just done an interview with someone which I wanted to have ready today but I have problems.

    I am still new to HTML5 and CSS3 so they are probably simple errors.

    In decreasing order of importance my problems are:

    1. Half of the text does not appear in IE. I assume this is something to do with me using markers such as p5 which seems to work on Chrome but not IE.
    2. The pictures do not load on Firefox.
    3. The Facebook share link does not use the relevant photo at the top and uses one from the older separate feature on the page.
    4. The text after some of the links in the interview are going straight to a new line rather than just continuing in one sentence.

    I could probably figure it out with enough time but I promised my interviewee that I would have it up today to help with their promotion so any advice appreciated if only number 1 is resolved that would be satisfactory.

    Any advice for a beginner would be much appreciated.

    Thanks
    James

  2. #2
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    46
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I've fixed all but number 3...and gosh they were dumb things.

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by jamesthemonkeh View Post
    I've fixed all but number 3...and gosh they were dumb things.
    I just wanted to say, don't feel that way. Learning something new is done through baby steps, trial and error, especially coding. Be proud of yourself for getting a domain up and running with HTML/CSS, and for listening to good music!

  4. #4
    SitePoint Addict bronze trophy
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Oneonta, NY
    Posts
    307
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Good for you James,

    Sometimes all it takes is a little persistence. If you still can’t get the FB sharing plugin to work, try inserting a meta tag in the head of your page with the URL for the thumbnail you want to use. It should look like this,

    <meta property="og:image" content="your_image_path" />

    Hope that helps,

    Shawn

  5. #5
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    46
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yes that worked, thanks :-)

  6. #6
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    46
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yes you are right. Thanks. And the music is amazing :-)


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •